Ramses Bekkenk wint 3-uurs race in Spaarnwoude

Voorafgaand aan de 3-Nations MTB Cup in Spaarnwoude die vandaag plaats vond werd er gisteren in de namiddag al een E-MTB race en een 3-uurs race verreden. De 3-uurs race kon zowel solo als in teamverband gereden worden waarbij de bidon met chip in de wisselzone overgedragen moest worden. Kjell van de Boogerd was niet te stoppen in de E-MTB race en Ramses Bekkenk ging solo lang mee met de eerste teams die met drie mannen elkaar afwisselden. Bekkenk won uiteindelijk voor Tibor Zwaan en Bram Debruyckere in de solo klasse en eindigde als derde in het totale veld.

‘De ronde in Spaarnwoude is pittig want er zit bijna geen vlakke meter in en als het vlak is ligt er wel een lastige rots passage. Het was  dan ook zaak om tot het einde geconcentreerd te blijven en daar niet lek te rijden. Een geslaagd initiatief deze wedstrijd en zowel tijdens als na afloop van de race heerste er een goede sfeer en er stond een lekker koud biertje klaar aan de finish.’, aldus Bekkenk. Ploeggenote Rozanne Slik maakte de 3 uur ook solo vol en kwam als eerste dame en veertiende algemeen binnen.

Bij de Elite mannen reed ploeggenoot Tim Smeenge vandaag een sterke race tijdens de 3-Nations Cup. Komend vanuit het middenveld reed hij even de top tien binnen maar moest in de laatste ronde helaas toch nog een plek prijs geven en eindigde daardoor als elfde achter winnaar Milan Vader.

Bekkenk kwam de dag na zijn overwinning een plek te kort voor het podium en eindigde als vierde bij de Masters 40+. Bram Rood wist wel het podium te halen in de Kermiscross van Zijdewind achter winnaar Robbert de Nijs.

Het bericht Ramses Bekkenk wint 3-uurs race in Spaarnwoude verscheen eerst op Ride it!.