SIGMA presenteert nieuw E-Bike display EOX® VIEW 1300

De draadloze E-bike fietscomputer is als nieuwste lid van de EOX®-serie perfect op de behoeften van E-bike gebruikers afgestemd. Met haar dunne ontwerp past deze goed in het totaalbeeld van de E-bike en zorgt met het bekende uiterlijk van een SIGMA Sport– fietscomputer voor een opgeruimde cockpit. Het slimme display toont actuele ritgegevens en E-bike specifieke waarden. De clou: dankzij een geïntegreerde knoopcel batterij met lange levensduur is de EOX® VIEW 1300 draadloos en kan net als een gewone fietscomputer uit de houder worden gedraaid. De betrouwbare dataverbinding wordt daarbij door de ANT+ en Bluetooth interface gewaarborgd.

Voor een intelligente E-bike ervaring
Met drie knoppen aan de onderkant kan de E-bike computer makkelijk worden bediend. Het transflectieve FSTN-display verbetert de zichtbaarheid in een heldere omgeving en zorgt voor de beste leesbaarheid, ook bij direct invallend zonlicht. Een geïntegreerde sensor schakelt de displayverlichting automatisch aan en uit. De EOX® VIEW 1300 wordt uitgebreid door het gebruik van de SIGMA EOX® app, welke vele mogelijkheden voor individuele instelling en evaluatie van de data biedt.

Ideale positionering
Drie verschillende houders maken de ideale positionering van de EOX® VIEW 1300 voor elke type E-bike mogelijk. De OVER CLAMP BUTLER is geschikt voor het direct op de voorbouw aanbrengen van het MTB-stuur. De klassieke SIGMA STS-stuurhouder kan eveneens voor de montage van de EOX® VIEW 1300 worden gebruikt.

De derde montage-optie is uiterst innovatief: de RIBBON BUTLER, welke exclusief voor het Shimano Steps systeem werd ontwikkeld, biedt met twee posities waaruit men kan kiezen een draadloos en geïntegreerd concept voor alle E-bike-modellen, van stadsfiets tot racefiets.

Lars Lukas Tremper, Senior Productmanager E-Mobility bij SIGMA SPORT, is trots op de nieuwste innovaties: “Met de ontwikkeling van de draadloze EOX® VIEW 1300 zetten we onze innovaties op het gebied van E- Mobility-componenten consequent op een hoog niveau voort. Ik ben dan ook, samen met onze partners waar we nauw mee samenwerken, heel blij dat we een ideale integratie in de betreffende E-systemen hebben gerealiseerd. Het resultaat zal onze gemeenschappelijke klanten meer dan tevreden stellen.”

De EOX® VIEW 1300 is voor een prijs van 99,95 Euro inclusief Overclamp Butler in de vakhandel verkrijgbaar.

Het bericht SIGMA presenteert nieuw E-Bike display EOX® VIEW 1300 verscheen eerst op Ride it!.