Aftellen naar de Dutch Masters of MTB marathon

Nog minder dan een maand te gaan tot de start van de Dutch Masters of MTB. Deze vijfde editie gaat zondag 20 november van start. Om 6.30 uur klinkt in Haarle het startschot van deze ultra-marathon mountainbiken. Het belooft een mooie tocht te worden over een prachtig parcours waar je alles kunt geven. “Met hoogteverschillen en uitdagende singletracks vind ik de Dutch Masters of MTB echt de mooiste ultra-mountainbike marathon van Nederland”, aldus tweevoudig winnaar Gerben Mos.

Dutch Masters of MTB komt dit jaar met een geheel nieuwe route die in drie verschillende klassen verreden kan worden. De prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug en de vele hoogtemeters maken dat het deze editie zowel genieten als afzien wordt.

Verschillende klassen
Er is keuze uit 3 verschillende klassen:
200 km solo. Dit is dé ultra-marathon die iedere mountainbiker een keer gereden moet hebben maar niet echt iets voor fietsers die net beginnen met mountainbiken;
100 km E-bike marathon. Dit jaar organiseert Dutch Masters de tweede E-Bike marathon van Nederland;
100-100 km duo. Ga samen de uitdaging aan, ieder rijdt één helft van het parcours.
Doorstart na corona
Na tegenslagen in 2020 en 2021, als gevolg van de coronapandemie, is de organisatie verheugd dat het event een doorstart heeft gekregen. Gezien het aantal aanmeldingen dat inmiddels binnenloopt, blijkt dat niet alleen de organisatoren zich hierop verheugen. Gerben Mos kan niet wachten om aan de start te verschijnen: “Ik kijk enorm uit naar deze jubileumeditie, ik ben me volop aan het voorbereiden en ga uiteraard voor de hattrick!”

Onze vrijwilligers
Bijna 200 vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in om de jubileumeditie succesvol te laten verlopen. Onder hen Dennis en Bastian, de projectleiders van het evenement: “We zijn erg onder de indruk van de inzet en professionaliteit van alle vrijwilligers. Zij zijn echt de drijvende kracht achter Dutch Masters.” Het belangeloos helpen en de saamhorigheid is kenmerkend voor Haarle en de omliggende dorpen. Het wielerevent wordt hier volledig omarmt vertelt Dennis: “Zelfs de voetbalvereniging past haar programma erop aan, om bij ons te kunnen helpen. Dat is toch geweldig!”

De datum 20 november
Met al een behoorlijk aantal aanmeldingen stond de organisatie voor een behoorlijk dilemma met een tweetal opties:
De tocht door laten gaan op 18 september kan, maar hiervoor dient de route van 200 km om de Sallandse Heuvelrug heen geleid te worden. Bij deze oplossing wordt de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug, met haar mooie singletracks en de uitdagende hoogteverschillen gemist.
De tocht verplaatsen naar 20 november 2022, zodat de route, inclusief het gedeelte van de route over de Sallandse Heuvelrug, in stand kan worden gehouden.
Manage Haarle
De start vindt plaats aan de Haarlerveldweg 1, bij de manege aan de rand van het dorp. Deze sfeervolle manege krijgt dit jaar een nog centralere rol. Na 100 kilometer rijden de solo deelnemers door de manege, finishen de E-bikers en de eerste duorijder geeft hier het stukje door aan zijn fietsmaat voor de volgende 100 kilometer. Daarnaast is er een grote verzorgingspost aanwezig en hier zullen de strijders ten slotte finishen en stuk voor stuk als helden op het podium worden onthaald. Een perfecte plek voor de toeschouwers om het spektakel te volgen en de renners aan te moedigen.

Aanmelden
Durf jij het 20 november op te nemen tegen Gerben Mos en alle andere deelnemers? Schrijf je dan nu in voor de 200 km, de E-bike marathon of de 100 – 100 duo, via het inschrijfformulier op de website www.dutchmastersofmtb.nl.

Het bericht Aftellen naar de Dutch Masters of MTB marathon verscheen eerst op Ride it!.