Squirrel’s Saddle Butter, natuurlijke broekvet uit Amerika

Veel fietsers kennen het wel: na een lange fietstocht zijn de billen rood en geïrriteerd. Of de huid is zelfs kapot gegaan door de wrijving tussen zadel en billen. Natuurlijk is het van belang dat je weer dat de afstelling van jouw fiets klopt bij jouw lichaam en dat je een goed zadel hebt. Als je dat allemaal hebt gecheckt en je een goede zeem in je fietsbroek hebt, dan kan het nog zijn dat je wel eens irritatie hebt. Bij warm weer reageert je huid anders en als je een langere rit maakt dan je gewend bent, is het ook vrij normaal dat je billen protesteren.

Tijd voor broekvet! Wat doet dit eigenlijk? Het zorgt voor een glad laagje op jouw huid waardoor er minder wrijving ontstaat. Hierdoor raakt de huid veel minder snel geïrriteerd en kun jij je energie steken in de fietsrit. Er zijn verschillende merken broekvet op de markt, maar geen een die alleen natuurlijke producten bevat. Fijn dat je weet wat je op je billen smeert, maar werkt het wel?

Squirrel’s Nut Butter is een Amerikaans bedrijf die zich richt op lange-afstand sporters. Het bedrijf is ontstaan uit liefde voor de huid en met veel zorg is het recept ontwikkeld voor een zeer goede basis voor een anti-schaaf zalf, de Squirrel’s Nut Butter. Deze zalf wordt al jaren gebruikt door ultra trailrunners en wandelaars. Dit is ook de basis voor de Saddle Butter. Op basis van kokosnootolie en cacaoboter. Deze vetten zorgen voor verzorging van de huid en blijven langdurig op de huid zitten: ook als de huid nat wordt. De Saddle Butter bevat ook tea tree olie wat ontstekingen en schimmels tegengaat en zinkoxide: dit gaat irritatie tegen. Daarnaast bevalt de zalf pepermuntolie: dit geeft een prettige geur.

Hoe gebruik je Squirrel’s Saddle Butter? Smeer voordat je je rit start op de plekken van de huid waar je irritatie kunt verwachten. Eventueel kun je dit nogmaals herhalen tijdens de rit.

Nog even de voordelen van Squirrel’s Saddle Butter op een rijtje:

  • superieure zalf tegen schuurplekken & pijnlijke zadelproblemen
  • anti-bacterieel & ontstekingsremmend
  • waterbestendig & langdurige bescherming
  • zonder synthetische ingredienten
  • tevens te gebruiken bij beschadigde huid op handen, voeten en gezicht.

Foto credits bedrck via Pixabay

Het bericht Squirrel’s Saddle Butter, natuurlijke broekvet uit Amerika verscheen eerst op Ride it!.