Tim Smeenge wint vierde etappe in de Appenninica MTB stage race

In het Italiaanse Fanano schreef Tim Smeenge vandaag de 62 kilometer lange vierde etappe in de Appenninica MTB stage race op zijn naam door in de sprint landgenoot Hans Becking te verslaan. Smeenge was vanaf de start in de aanval gegaan, pakte een mooie voorsprong maar in de afdaling sloot Becking weer bij hem aan. In de laatste klim bleven de mannen bij elkaar en was het man tegen man tot aan de finish.

Een mooie opsteker voor Smeenge die een moeizame start kende met een vijfde plaats in de eerste etappe waarin hij veel tijd verloor op de concurrentie. Hans Becking schreef deze eerste etappe op zijn naam. De tweede etappe maakte al veel goed voor Smeenge met de derde plaats achter winnaar Tiago Ferreira. Gisteren zat het in de derde etappe even tegen en gooiden een verkeerde afslag en een lekke band roet in het eten met weer een vijfde plaats als resultaat. Hans Becking pakte daarin zijn tweede dagzege en staat riant aan de leiding in het algemeen klassement voor Ferreira en Smeenge. Er zijn nog twee etappes te rijden in de Appenninica MTB stage race.

De Appenninica MTB stage race

De Appenninica MTB Stage Race is een meerdaagse mountainbikewedstrijd die plaatsvindt in de Apennijnen, een bergketen die door Italië loopt. Deze race is bedoeld voor ervaren mountainbikers en biedt deelnemers de mogelijkheid om enkele van de meest uitdagende terreinen en prachtige landschappen van Italië te verkennen.

Foto: Michael Chiaretta