NK Gravel in Epe

In de gemeente Epe (tussen Zwolle en Apeldoorn) vind op 13 november het allereerste officiële NK gravel plaats. In buurtschap Dijkhuizen is een omloop van 7,5 kilometer uitgezet. Het strijdtoneel kenmerkt zich met brede zandwegen, authentieke landerijen en uitgestrekte weilanden en vormt een mooie voorbereiding voor het Gravel WK. De heren fietsen totaal 120 kilometer, de dames 70.

De omloop van 7,5 kilometer bestaat grotendeels (70%) uit brede zandwegen. Zoals gravelrijden vooral bedoeld is dus. Naast de zandwegen zijn er ook een aantal verharde stroken (30%). Alle wegen zijn breed waarmee er voldoende ruimte is voor inhalen. Een goede techniek en bochtentechniek zijn zeker onontbeerlijk om de rood – wit – blauwe trui te pakken. Er zitten namelijk genoeg bochten in op snelheid en bochten welke er uitdagender bij liggen. En stroken met meer hobbels en gaten zorgen voor nog meer uitdaging. Met het open landschap kan de wind ook een rol spelen.

Verkennen?
Er is ruimte in het programma om het parcours te verkennen voor de start. De route van tevoren bekendmaken kan niet in verband met delen privé wegen.

Wil je deelnemen aan het NK Gravel maar heb je eigenlijk nog maar weinig ervaring? Wellicht dat het volgen van een gravel clinic dan nog een goede optie is maar wellicht dat het handiger is om deel te nemen aan de GPS Gravel Ride toertocht.

GPS Gravel Ride
Genieten van de mooie Veluwe en de mooiste paden ontdekken? Schrijf je dan in voor de GPS gravel ride. We hebben 3 lussen uitgezet met elk zijn eigen karakter. Tussendoor kun je de sfeer van het NK gravel proeven op het inschrijfterrein. Hier start niet alleen het officiële NK gravel maar ook telkens de drie GPS routes. Je komt naar ±30 kilometer genieten op je fiets (gravel/MTB) terug op het inschrijfterrein waar je even kan bijkomen met een koffie to go en een hapje to go. Bijgekomen? Op naar de volgende ontdekking van 30 kilometer!

Vanzelfsprekend is een fietshelm verplicht om de GPS routes te rijden. Na de inschrijving ontvang je de week voor de GPS gravel ride op 13 november de routes via een .gpx bestand in je mailbox. Thuis kun je je dan goed voorbereiden met de routes laden in je fietscomputer. Met je unieke inschrijfnummer welke je via de mail ontvangt haal je bij de inschrijving permance de koffie muntjes op. Ook ontvang je een unieke herinnering aan het toertocht GPS fietsevent.

Meer info + de mogelijkheid om je in te schrijven op de website van de organisatie >

Het bericht NK Gravel in Epe verscheen eerst op Ride it!.