Uitslagen NK Mountainbike Marathon

In het Limburgse Eijsden werd dit weekend, tijdens de Bart Brentjens Challenge, het Nederlands Kampioenschap Mountainbike marathon gereden. De eerste plek was voor Wout Alleman… een Belg en dus niet de winnaar van de rood-wit-blauwe trui. Deze trui ging namelijk naar de nummer twee, Hans Becking. De tweede plek was voor Tim Smeenge eb Lennart van Houwelingen maakte het podium compleet.

Tim Smeenge: ‘Ik zat de hele wedstrijd attent van voren maar lette één keer niet op en moest even een gaatje dicht rijden. Dat lukte me vrij makkelijk en ik had toen wel door dat de benen erg goed waren. De kopgroep dunde steeds verder uit en Hans Becking viel vooraan weg door pech waardoor ik uiteindelijk samen met Alleman aan de leiding kwam te rijden. Ik heb alles gegeven maar Hans bleek te sterk en achterhaalde me weer in de laatste kilometers. Al met al ben ik toch heel tevreden met mijn tweede plaats.’, aldus Smeenge.

De top 10:

Wout Alleman
Hans Becking
3 Tim Smeenge
Lennart van Houwelingen
Bas Peters
Bart Classens
7 David Nordemann
Jens van den Dool
Erwin Bakker
10 Wim de Bruin

Bij de dames ging de winst naar Pauliena Rooijakkers met Rosa van Doorn op de tweede plaats. Teuntje Beekhuis maakte het podium compleet.

1 Pauliena Rooijakkers
2 Rosa van Doorn
3 Teuntje Beekhuis
4 Tessa Neefjes
5 Monique Zeldenrust
6 Rozanne Slik
7 Loesanne van der Geest
8 Senna Feron
9 Petra Sweertman
10 Romy de Bruijn

Het bericht Uitslagen NK Mountainbike Marathon verscheen eerst op Ride it!.