Doorgang Lakebike24 in 2024 op de tocht

Het hing al wel een beetje in de lucht maar deze week is er meer duidelijkheid gekomen omtrent de stilte rond de 2024 editie van Lakebike24. Net als bij veel andere mountainbike evenementen lijkt ook hier het vergunningen verhaal het grote probleem te zijn. De organisatie schreef vandaag het volgende op Facebook:

We hebben van velen van jullie al vragen gekregen over LakeBike24 2024. Helaas heeft de gemeente Best ons medegedeeld dat we geen evenement meer mogen organiseren in de bossen bij Aquabest. Dit gebied is aangemerkt als een natuurnetwerk (NNB) en evenementen zijn niet toegestaan in deze gebieden. Tevens hebben ze ons laten weten dat er binnen de gemeente geen alternatieve locatie is voor een dergelijk evenement.
Uiteraard betreuren we dit nieuws na meer dan 10 jaar bouwen aan dit prachtige evenement. We hebben dan ook besloten om te kijken hoe we LakeBike24 door kunnen zetten. We houden hierbij diverse opties open, zoals een alternatieve locatie of invulling. We gebruiken hiervoor het komende jaar, dit betekent dat er in 2024 geen LakeBike24 georganiseerd zal worden, maar hopelijk zijn we in 2025 weer terug.
Als er vorderingen zijn houden we jullie uiteraard op de hoogte via de bekende kanalen. En we hopen jullie in 2025 weer te mogen verwelkomen!
Hopelijk betekent dit niet dat na Gulbergen24 en Bike Festival Assen ook de laatste 24-uurs mountainbike wedstrijd van Nederland ten onder gaat. We gaan duimen voor en meedenken over een alternatieve locatie.