Op 29 en 30 april internationale mountainbikewedstrijden op VAM berg

Het weekeinde van 29 en 30 april zullen op de VAM berg in Drenthe internationale mountainbike wedstrijden om de TorQ trophy gehouden worden. Het evenement maakt deel uit van de 3 Nationscup, een wedstrijdserie in Belgie, Duitsland en Nederland, waar talent en toppers uit diverse leeftijdscategorieen tegen elkaar uitkomen. De internationale wedstrijden zijn op zondag 30 april, op zaterdag zijn er wedstrijden om de Landelijke Jeugd Competitie en een Funrace, open voor alle recreatieve mountainbikers die dat leuk vinden.

Eerdere jaren was de VAM berg ook al het toneel van 3 Nations Cup mountainbikewedstrijden. De steile klimmen, technische uitdagingen op de berg en flowtrails in het bos maken er een gevarieerde wedstrijd van. Bovendien is de wedstrijd vanwege de open structuur op de berg voor het publiek enorm goed te volgen.

Vorige jaar was de strijd bij de dames ongekend spannend. Bij de dames ging de strijd tussen Fem van Empel en Puck Pieterse. Net als bij het WK Cyclocross afgelopen winter wist Van Empel de mountainbikestrijd op de VAM ook in haar voordeel te beslissen ten koste van Pieterse. Sophie von Berswordt werd derde op de VAm in 2022.

Bij de heren was de wedstrijd in 2022 prooi voor de Nieuw Zeelander Samual Gaze. Gaze, ploeggenoot van Mathieu van der Poel, werd kort daarop wereldkampioen mountainbike marathon. Hij wist op de Col du Vam te winnen voor Jarne Vandersteen uit Belgie en Belgisch kampioen Jens Schuurmans, die derde werd.

Voor het weekeinde van 29 en 30 april staat er ook weer het nodige mountainbikespektakel te gebeuren. Bij de heren staat David Nordemann op de startlijst. Nordemann is regerend Nederlands kampioen en komt uit voor het team van Bart Brentjens. Bij de dames is de kans groot dat het duel tussen Puck Pieterse en Fem van Empel zich herhaalt. Ook in de divers jeugdcategorioeen zijn de startvelden goed gevuld met ambitieuze talenten. De toegang tot het evenement is gratis, voor wielrenners is de VAM berg 29 en 30 april niet berijdbaar. Ga voor meer informatie en opgeven voor de Funrace naar www.mtbfestival.nl .

Het bericht Op 29 en 30 april internationale mountainbikewedstrijden op VAM berg verscheen eerst op Ride it!.