WK Gravel in Italië

We hadden hier eerder al geschreven over het feit dat de UCI het gravelen nu écht omarmd en een WK Gravel gaat organiseren. Vandaag hebben ze de locaties van deze wedstrijden bekend gemaakt. De eerste twee edities van het wereldkampioenschap gravelracen worden in Italië gehouden.

De eerste editie van het WK gravel vindt later dit jaar, in het weekend van 8 en 9 oktober, plaats in de regio Veneto in het noordoosten van het land. Het tweede wereldkampioenschap wordt in het weekend van 30 september en 1 oktober 2023 op een nog te bevestigen locatie gehouden.

Vorig jaar september werd bekend dat vanaf 2022 een UCI Gravel World Series en een wereldkampioenschap georganiseerd gaat worden. Via de World Series, waarvan morgen in Polen de vierde manche wordt verreden, kunnen renners zich plaatsen voor het WK.

UCI: “This discipline combines elements of road and mountain bike, and takes place mainly on unsealed roads (gravel, forest tracks, farm roads, cobbles, etc). Races in the UCI World Series will be mass participation events.

Mooi moment dus om die racefiets in de schuur te hangen en te beginnen met gravelen 🙂

Het bericht WK Gravel in Italië verscheen eerst op Ride it!.