De Bollé Shifter

De Shifter is het nieuwste model van Bollé Eyewear voor de professionele wielrenner, mountainbiker of voor de veeleisende wielerliefhebber. Dit model heeft een groot vizier wat een breed gezichtsveld biedt en optische helderheid geeft. Wat deze bril wat mij betreft (als 24-uurs fietser) ideaal maakt is de nieuwe Bollé Phantom lens. Deze lens kleurt, op basis van de hoeveelheid licht, van bijna helemaal helder tot donker. Ideaal dus als je daarmee een brilwissel tijdens een lange rit kunt voorkomen. De 24-uurs van Tour de Ville van afgelopen weekend was een mooie gelegenheid om dit eens uit te proberen ?

Zie hieronder de middelste foto waarbij ik de ene zijde heb afgeschermd terwijl de andere zijde in de zon lag. De Phantom lens heeft de volgende technische eigenschappen:

  • gemaakt met de NXT® technologie
  • een moleculair fotochromatisch filter wat zorgt voor aanpassing aan het licht
  • hoog contrast filter om de kleuren te versterken en te zorgen voor een beter zichtDe Shifter is op het eerste gezicht behoorlijk fors maar dat past ook wel weer bij de recente trends. Door het brede vizier heb je echter wel een vrij zicht aan alle kanten. Alhoewel het montuur tamelijk hard aanvoelt, zit deze wel comfortabel en zitten de ‘zachte’ stukken (Thermogrip® hydrofiele rubberen neuspads) blijkbaar precies op de juiste plekken.

Drie langwerpige ventilatieopeningen zorgen ervoor dat de bril niet beslaat en dat zweet eenvoudig verdwijnt. Verder is de lens voorzien van een vet- en waterafstotende coating die vervuilen moet voorkomen.

Het bericht De Bollé Shifter verscheen eerst op Ride it!.