Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MTB Marathon Amerongse Berg

18 september 2021 @ 8:00 am - 5:00 pm

Na de afgelasting in 2020.  Staat  een 2021 gepland voor zaterdag 18 september . De wedstrijd zal weer grotendeels gelijk zijn aan de 2019 editie met een ronde van ca 30 km en 600 hoogtemeters,  in een mix van bestaande route en voor deze wedstrijd vrijgestelde paden.

De marathon wordt verreden op de Amerongse Berg. De start is aan de Burgwal in Amerongen (aan de N225, tussen Amerongen en Elst). Nabij het parcours is parkeergelegenheid. Om iedereen een kans te geven de auto te parkeren, verzoeken wij iedereen de aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

PARCOURS 2021
De wedstrijdronde is ca 30 km lang en bevat ca. 500 hm. De ronde wordt 2x (60 km) of 3x (90 km) gereden. De ronde bevat ca. 12 km aan singletrails en de rest gaat over brede onverharde paden en ca 70% is mtb route. De wedstrijd is 100% onverhard. Er is tenminste één verzorgingspost bij de finish/doorkomst waar men 2 keer per ronde langskomt. Er zit er slechts 500 m singletrail in de eerste 12 km, zodat men nog beter en ongehinderd in positie kan komen. Na 13 km volgt de afdaling door “de marmottenbak” en wordt gedeeltelijk de officiële MTB-route naar de Elsterberg gevolgd. Na de Elsterberg, gaat het parcours via snelle afdaling en over de MTB-route naar de Veenseweg, waarna via voornamelijk brede paden weer terug wordt gestoken naar de start. (Route in Google maps komt later beschikbaar!)

Ben je aan het trainen voor deze marathon en kun je nog wel wat sturing gebruiken? Kijk dan eens naar mountainbike begeleiding of een mountainbike clinic.

Bron afbeelding: MTB-Marathon-Amerongen.nl

Gegevens

Datum:
18 september 2021
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://mtb-marathon-amerongen.nl/site/

Locatie

Burgwal
Burgwal
Amerongen, Nederland
+ Google Maps