Look X-Track pedalen

Look lanceert een nieuwe serie MTB pedalen, de zogenaamde X-Track serie. Look claimt een maximale krachtsoverbrenging te hebben gerealiseerd met een totaal pedaal oppervlak van 515 vierkante millimeter (12% meer dan de voorganger, de S-Track). Ze claimen dan ook de beste power-to-weight ratio in huis te hebben terwijl het pedaal toch zodanig geconstrueerd is dat vuil makkelijk gelost kan worden..

Shimano SPD
Om een zo breed mogelijke doelgroep te creëren, hebben ze er voor gekozen deze pedalen compatible te maken met de Shimano SPD plaatjes. Handig. Ook de spanning stel je in met een vergelijkbaar systeem als bij Shimano.

De X-Track komt in verschillende varianten. Zo is er de standaard X-Track die met een gewicht van 390 gram net geen €50 gaat kosten, voor €59,90 koop je de X-Track Race (364 gram), voor €99,90 koop je de X-Track Race Carbon (348 gram) en voor de echte gewichts-fetisjisten is er de X-Track Race Ti(tanium). Voor deze laatste versie betaal je net geen 200 euro maar je hebt dan ook wel een setje van 300 gram.

 

Het bericht Look X-Track pedalen verscheen eerst op Ride it!.