Corona maatregelen rondom de Race Around The Netherlands #ratn21

Met nog minder dan een maand te gaan tot de start van The Race Around The Netherlands, begint het allemaal wel een beetje te kriebelen. Voor mij is dit de eerste zogenaamde ultra-endurance race. Als controlfreak blijft het lastig om alles tot in de puntjes voor te bereiden maar ik doe mijn best 😉 Ook de organisatie van dit voornamelijk solo-evenement, ontkomt er natuurlijk niet aan om de normale gang van zaken aan te passen.

Corona maatregelen
Wanneer de avondklok op 1 mei nog effectief is, dan zal dat qua tijdschema voor de meeste deelnemer lastig worden. Naast de verplichte rust van 6,5 uur (ik had persoonlijk op minder gerekend) is het ook lastig om goed te kunnen plannen dat je precies om 22:00 van de straat bent. Wind mee of wind tegen kan je zo een paar uur kosten. Lastige component dus en laten we hopen dat de avondklok tegen die tijd gestopt is. Anders dan voorgaande edities is het voor deelnemers dit keer wel toegestaan om vooraf al overnachtingen te boeken.

Om groepsvorming te voorkomen vind er deze editie ook geen massastart plaats maar hebben de deelnemers de keuze gekregen om een starttijd te kiezen op vrijdag 30 april tussen 06:00 en 11:00 uur of op zaterdag 1 mei tussen 06:00 en 11:00 uur. Ik heb zelf gekozen voor de start op zaterdag 1 mei om 09:00 uur.

Dot watching
Alle rijders zijn tijdens de race te volgen via de website van Adventure Bike Racing. Ik ben zelf te volgen met cap nummer 25. De volgorde van de rijders op de kaart geeft nu natuurlijk niet de actuele positionering weer aangezien iedereen op een andere tijd start. Ben je dus in de buurt van 1 van de deelnemers, moedig deze dan zeker even aan!

Het bericht Corona maatregelen rondom de Race Around The Netherlands #ratn21 verscheen eerst op Ride it!.