Spaar je remblokken met de Brake Protec

Rij je regelmatig in natte omstandigheden, rij je iedere modderige toertocht die er voorbij komt of sta je volgende week aan de start van de Dutch Masters of MTB? Dan is de Brake Protec iets voor jou!

De Brake Protec is een kunststof blokje met twee messing borsteltjes dat je eenvoudig op een van de twee bouten van je remklauw monteert. Deze borsteltjes voorkomen dat zand en modder die op je remschijf komt mee je remklauw in draait. Handig.

De Brake Protec wordt door middel van 3D-printen gefabriceerd. De reden dat hier voor gekozen is, is dat er eenvoudig wijzigingen aan het ontwerp kunnen worden uitgevoerd zonder dat daar dure spuitgietmallen voor hoeven worden aangepast. De Brake Protec is hierdoor ook in kleinere oplagen tegen een kleine meerprijs leverbaar in iedere gewenste kleur.

Brake Protec heeft een garantietermijn van 3 maanden en een gegarandeerde werking van 10.000 kilometer. Mocht je Brake Protec versleten zijn en vervangen moeten worden, dan kun je gebruik maken van de aantrekkelijke vervang-korting. Hierbij betaal je slechts €12,95 voor vier nieuwe borsteltjes en kun je, indien gewenst, ook nieuwe behuizingen mee bestellen.

Welke krachten krijgt de BP tijdens de MTB rit te verwerken?
Het oog waarmee de BP vast zit aan de remklauw kan tegen de druk die ontstaat bij het aandraaien van de bout met 6-8 Nm. Ook is het kunststof bestand tegen hitte en zonlicht. De enige kracht die natuurlijk ontstaat is de kracht dat tijdens het schoonvegen van de remschijf, loodrecht staat op het oog waarmee de BP wordt vastgezet op de remklauw. Die kracht ontstaat door de wrijving tussen de borstels en de remschijf. Die kracht is het grootst bij nieuwe borstels en zware kleverige blubber.

De borstels zullen na 50 tot 75 km rijden ingereden zijn en de schijf net niet meer raken. Dan blijft er alleen maar de zware kleverige blubber over dat een kracht uitoefent op de BP. Alle andere krachten die een breuk in het kunststof kunnen veroorzaken komen van buiten en ontstaan door een aanrijding, een val of heeft een andere oorzaak. Indien zo’n andere kracht op de zijkant van de BP komt dan is de kans aanwezig dat de BP breekt.

Het kunststof mag niet buigen want dan zou het profiel aanlopen en alleen maar hinderen. Dit is een van de redenen waarom niet is gekozen voor een metalen uitvoering. De andere redenen zijn het gewicht en de onacceptabele hoge fabricagekosten. Om de sterkte van de BP aan te tonen: het oog is niet af te breken door een mensenhand. Indien dat iemand wel lukt willen wij dit graag filmen of een film hiervan zien. Wij zullen die persoon graag gepast belonen.

Meer weten of de Brake Protec bestellen voor je volgende mountainbike marathon? Check www.brakeprotec.com

Foto credits: Solobici.es

Het bericht Spaar je remblokken met de Brake Protec verscheen eerst op Ride it!.