Jouw (race)fietsen veilig en netjes opbergen

Nederland is een echt fietsland en een gezin verzamelt al zo een stuk of vijf, zes, misschien nog wel meer fietsen. Zeker als er een sportfietser in het gezin zit, telt het al snel bij elkaar op. Dat kan zorgen voor ruimtegebrek. Het liefst zet je natuurlijk alle fietsen binnen als je de mogelijkheid hebt, maar wat nou als de garage ondertussen vol staat met fietsen? Welke fiets moet naar buiten? Of houd je ze allemaal binnen, met als gevolg dat er misschien schade ontstaat?

Binnen of buiten?

Het binnen zetten van fietsen is wel het meest prettige. Hoewel een goede kwaliteit fiets ook buiten gewoon zal overleven, invloeden vanuit het weer als vorst, hagel of regen zijn niet goed voor een fiets en kunnen op langer termijn zorgen voor schade of roest. Daarom is het wel het beste om alle fietsen gewoon binnen te laten. Hoe los je echter de problemen op?

Eén oplossing is heel simpel, maar kan erg fijn zijn: een fietsenrek. Het lost niet per se het ruimtegebrek op, want als de garage vol staat is het vol. Maar het zorgt er wel voor dat alle fietsen netjes naast elkaar staan, hun eigen plekje hebben en niet zomaar om kunnen vallen of schade kunnen veroorzaken aan een andere fiets. Het is een snelle en makkelijke oplossing voor als je wat meer orde wil creëren tussen de bende van fietsen die ontstaan is. Maar ja, als je toch echt ruimte tekort hebt lost dit het niet echt op. Wat doe je dan?

Hang hem aan de muur

De volgende oplossing is misschien meer iets voor racefietsen, maar eigenlijk ook prima te gebruiken voor een normale fiets. Een ophangsysteem is ideaal voor wanneer je weinig plek hebt op de vloer voor de fiets. Monteer het ophangsysteem aan de muur en hang je fiets eraan. En voilà, je hebt het probleem opgelost. Bovendien is dit handig voor kostbare fietsen: zo is er nog weinig dat schade kan veroorzaken aan jouw dure en waardevolle fiets. Je kunt dit uiteraard gebruiken als handig opbergsysteem in de garage, maar waarom hang je het niet op in de woonkamer? Een mooie racefiets kan erg indrukwekkend staan in een leefruimte en zal een echt statement item zijn in de kamer. Het valt direct op en mensen zullen verbaasd zijn over het mooie en interessante decor. Bovendien weet je hier al helemaal zeker dat de fiets veilig is opgeborgen.

Het bericht Jouw (race)fietsen veilig en netjes opbergen verscheen eerst op Ride it!.