Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

T24 MTB Marathon #t24mtb (België)

28 april 2018 @ 1:00 pm - 29 april 2018 @ 1:00 pm

De bedoeling van het 24-uren-fun-evenement is dat je individueel of in team van 2 tot 10 personen 24 uur rondjes rijdt op het 5km lang afwisselend en uitdagend parcours.

We werken met tijdsregistratie en dit gaat als volgt: er is 1 transponder die in een drinkbus steekt voor elk team . Deze kan worden doorgegeven, enkel in de aangegeven wisselzone die zich op nabij de camping bevindt, aan een ander teamlid. Let wel er magaltijd maar 1 teamlid tegelijk op het parcours zijn. Je mag zoveel wisselen als je zelf wil. Een rijder kan dus één of meerdere rondes rijden alvorens de drinkbus door te geven.

parcours
Hooglede – Gits, domein Dominiek Savio Instituut, Koolskampstraat 20

We starten aan het voetbalterrein waar ook de camping gelegen is. We maken daar direct gebruik van de talu die we eerst oprijden om er een beetje verder af te rijden waarna we uitkomen in de biertent waar zich ook de tijdsregistratie bevind. Na het uitrijden van de biertent komt een eerste klimmetje langsheen “de waaiberg” gevolgd door een steile afdaling waar menig mountainbiker bij de eerste passage zijn remmen zal dichtknijpen. Nu doen we een stukje verhard die overloopt in een boerewegel die naargelang de weersomstandigheden er vettig kan bij liggen, spaar je maar in dat stukje want nu volgt de lastigste klim van het rondje die geheel offroad is, bovengekomen volgt de afdaling richting het voetbalterrein maar we draaien echter weer weg ervan om nog een stukje omhoog te rijden. Nu volgt er weer een klein stukje “weg” naar beneden om voor de eerste keer de weg te dwarsen aan de bewaakte oversteek. Genoeg kunnen rusten,wat nu volgt is een goed lang stuk offroad die volledig rond “hoeve ter kerst”loopt. Uit het speelbos gekomen rijden we via een brugje voor de tweede maal naar de oversteek om via de mobilhomeparking richting camping te duiken,maar hier doen we nog een lusje via het mtbpad en wat geslinger om terug in de wisselzone te komen. Het rondje is een kleine 5 km  maar belooft pittig te worden.

Gegevens

Begin:
28 april 2018 @ 1:00 pm
Einde:
29 april 2018 @ 1:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://www.t24mtb.be/

Organisator

T24MTB
Telefoon
0477 18 59 24
E-mail
t24mtb@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Koolskampstraat 20, Gits (BELGIE)
Koolskampstraat 20
Gits, België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie