Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NK Gravel Epe

13 november 2021 @ 8:00 am - 5:00 pm

In de gemeente Epe (tussen Zwolle en Apeldoorn) vind op 13 november het allereerste officiële NK gravel plaats. In buurtschap Dijkhuizen is een omloop van 7,5 kilometer uitgezet. Het strijdtoneel kenmerkt zich met brede zandwegen, authentieke landerijen en uitgestrekte weilanden en vormt een mooie voorbereiding voor het Gravel WK. De heren fietsen totaal 120 kilometer, de dames 70.

De omloop van 7,5 kilometer bestaat grotendeels (70%) uit brede zandwegen. Zoals gravelrijden vooral bedoeld is dus. Naast de zandwegen zijn er ook een aantal verharde stroken (30%). Alle wegen zijn breed waarmee er voldoende ruimte is voor inhalen. Een goede techniek en bochtentechniek zijn zeker onontbeerlijk om de rood – wit – blauwe trui te pakken. Er zitten namelijk genoeg bochten in op snelheid en bochten welke er uitdagender bij liggen. En stroken met meer hobbels en gaten zorgen voor nog meer uitdaging. Met het open landschap kan de wind ook een rol spelen.

Verkennen?
Er is ruimte in het programma om het parcours te verkennen voor de start. De route van tevoren bekendmaken kan niet in verband met delen privé wegen.

Wil je deelnemen aan het NK Gravel maar heb je eigenlijk nog maar weinig ervaring? Wellicht dat het volgen van een gravel clinic dan nog een goede optie is maar wellicht dat het handiger is om deel te nemen aan de GPS Gravel Ride toertocht.

Gegevens

Datum:
13 november 2021
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://nkgravelepe.nl/

Organisator

Mathijs Wagenaar
E-mail
info@nkgravelepe.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Plekweversweg
Plekweversweg
Epe, Nederland
+ Google Maps