Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Drenthe 200 mtb marathon

28 december 2021 @ 6:00 am - 5:00 pm

De Drenthe 200 is een extreme marathon voor mountainbike, fatbike of cyclocrosser. En ja, je ziet 200 loodzware, maar mooie kilometers onder je wielen doorschieten. Deze extreme uitdaging wordt verreden op 28 december.

Vraag het uiterste van jezelf
Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek en mentaal het uiterste van je lichaam en geest wilt vragen, is de Drenthe 200 wat voor jou. Houd er rekening mee dat je de zwaarste weertypes tegen kunt komen. Maar het is niet alleen lijden. Drenthe is mooi. Heel mooi. En wij laten dat zien. De start is om 06.00 uur in Roden en je doorkruist zes Drentse gemeenten. Je ziet de mooiste bossen, heidevelden, beekdalen en natuurgebieden. En je beklimt de flanken van de Hondsrug. Voor de 200 kilometer heb je tot middernacht de tijd. Extreem dus.

Categorieën
Je kunt meedoen met de individuele wedstrijd (maximaal 250 deelnemers) of de cyclosportieve tocht. Ook is er een estafette. De indeling van de startvakken is op volgorde van inschrijving. 

Extreem in alles
De Drenthe 200 is extreem in alles. En dat geldt dus ook voor de verzorging. Van start tot finish begeleiden wij je met alles wat je nodig hebt om het uiterste van jezelf te vragen. Elke 30 kilometer is er een Makro Foodpoint. Ja, die heb je nodig. De beloning na deze ultramarathon smaakt zoet. Mierzoet.

Brute Bikers Klassement
De Drenthe 200 is de winterse tegenhanger van Bartje 200. Maar je kunt laten zien dat je voor beide gemaakt bent. Als je in 2019 Bartje 200 en Drenthe 200 rijdt (individueel), dan doe je mee voor het Brute Bikers Klassement. Hoe het werkt? We tellen de netto tijden bij elkaar op en dat is je eindtijd. We hangen er een paar mooie prijzen aan waar iedereen kans op maakt.

Inschrijven
Het inschrijfgeld is voor individuele deelnemers € 62,- en voor estafettedeelnemers € 39,50 per persoon. Daarvoor is jouw hele dag verzorgd en geven we extra service aan jou en jouw volgers. Ook dragen we € 5,- per deelnemer af aan Staatsbosbeheer voor het gebruik van de bossen en natuurgebieden. Jij krijgt:

 • Zwaar, mooi en uniek parkoers van 200 kilometer door Drenthe
 • Chip voor tijdsregistratie
 • Speciale EventApp met alle info bij de hand en livetracking voor volgers
 • Beveiligd parkoers door 150 vrijwilligers
 • Zeven Makro Foodpoints met volledige verzorging
  – Voeding (afwisselend warm en koud)
  – Vrij gebruik van drinken (water/dorstlesser/thee/cola/meer…)
  – Ondersteuning materiaal
  – Mogelijkheid om één tas met kleding en verlichting naar de AH Foodpoint halverwege
 • Evenementenverzekering
 • Medische ondersteuning (EHBO’ers, artsen, meldkamer en steunzenders)
 • Heldenonthaal in Roden
 • Na de strijd eten en drinken in een gezellige sfeer
 • Gebruik kleedgelegenheid/douche

Gegevens

Datum:
28 december 2021
Tijd:
6:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.drenthe200.nl/

Organisator

Bolane Events & Travel

Locatie

Start Drenthe200
Roden, Drenthe Nederland + Google Maps