Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Limburgs Mooiste MTB

10 juni 2017 @ 8:00 am - 5:00 pm

Er worden drie mountainbike tochten aangeboden: 43, 72 en 110 km lang.
Het is mogelijk tijdens de tocht afkortingen te nemen en zo een mtb tocht van 55 of 85 km te rijden.
Het parcours is in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Vereniging voor Natuurmonumenten en S(up)port for Nature uitgezet. Beschermde natuurgebieden en extreem moeilijke passages worden gemeden.

Staatsbosbeheer laat met nadruk weten dat de gekozen route uitsluitend tijdens Hago Limburgs Mooiste op 21 mei 2016 voor mountainbikes toegankelijk is!
Via het inschrijfgeld leveren de deelnemers een bijdrage aan de instandhouding van het natuurgebied.

De bewegwijzering van de routes is met gele of oranje bordjes met het bekende MTB route logo (Bloso).

Lichtgroen 43 km 417 hm Routekaart en hellingen
Groen 72 km 952 hm Routekaart en hellingen
Donkergroen 105 km 1297 hm Routekaart en hellingen

Lichtgroen – 43 km – 417 hm
De MTB route 2017 loopt vanuit Heerlen naar het zuiden, waar de MTB-ers in het heuvelland de grintpaden, boswegen en beklimmingen opzoeken, Na bijna 20 km komt de servicepost Simpelveld in zicht. Enkele kilometers verder, na de beklimming van de Biesberg in Nijswiller, neemt de Lichtgroene route een afkorting, en buigt naar het oosten richting Vijlen. Via een parcours door Duitsland, met o.a. de Benedictusberg bij Orsbach, en Bocholtzerheide – Waalbroek keren de bikers naar de  start/finish in Heerlen terug.

Start tussen 10.00 en 11.00 uur.

Groen – 72 km – 952 hm
De Groene MTB route vogt het parcours van de 105 km route, maar neemt nabij Ubachsberg en nabij Landsrade een afkorting. De route loop via de servicepost Simpelveld via Partij, Berghem en het Wageler Bosch naar Landsrade nabij Gulpen. De prachtige MTB routes door het Onderste en Bovenste Bosch leveren top-ervaringen, evenals de grintwegen door Diependal en de beklimmingen van o.a. de Krijtrots en Camerig. Via het Vijlenerbosch en het Holsetterbosch komen de deelnemers in de servicepost Harles. Verder gaan ze op de route door Duitsland (Benedictusberg in het Kolmonderbosch), Bocholtzerheide en Waalbroek. In Benzenrade zijn de bikers weer vlakbij de finish in Heerlen.

Start tussen 09.00 en 10.00 uur.

Donkergroen – 105 km – 1297 hm
De Donkergroene route is weggelegd voor de top-MTB ers, want een goede conditie en dito techniek zijn voorwaarden om de tocht tot een goed einde te brengen. De route volgt de Groene lus, maar maakt twee extra uitstapjes. De eerste meteen in het begin, waar de Donkergroene route bij Ubachsberg afbuigt naar Cartils en het Eyserbosch. Ook in Landsrade wijkt Donkergroen af en krijgt nabij Pesaken (de Ootwinkesweg) en Beutenaken (de Elseberg en het Litjesveld) een paar stevige beklimmingen op het programma. In Terlinden is bij “De Zeute Aardbei” een extra servicepost ingericht. De Donkergroene route komt in de buurt van Heijenrath weer op de route van de Groene lus.
.
Start tussen 08.00 en 09.00 uur.

Gegevens

Datum:
10 juni 2017
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.limburgsmooiste.nl/toertochten/mountainbike/

Organisator

Stichting Grand Ballon